– Az idei alkalommal az Evangélikus gyülekezet a Pünkösd hétfői családi alkalmát a templom és az Óvoda közös udvarán rendezte meg. Az alkalom már két évvel korábban is megrendezésre került, ezt a hagyomány folytatja a gyülekezet.

– Az anyukák, és nagymamák már kora reggel nekiláttak a rétesek, kalácsok, sütemények előkészítésének, és mindenki nagy bizakodással készült a délelőttre.


Az időjárás is kegyeibe fogadta az érkező családokat, kissé felhős de kellemes időben telt a délelőtt.

– Az udvaron játszottak szaladgáltak, hintáztak a gyerekek, a szülők, nagyszülők pedig elbeszélgettek az élet, a család dolgairól.

– Jó volt látni a közösséget, azt, hogy a legkisebbektől a nagyobb gyermekeken, szüleiken át egészen a nagyszülők és dédszülők is jelen vannak egy ilyen esemény alkalmával.

A szeptembertől az oviba érkező ‘újoncokat’ és szüleiket is szeretettel várta a közösség, az óvó nénik, és dajka nénik csapata egy kis ismerkedésre, közös játékra.

– Az arcfestés, csillámtetoválás is nagy népszerűségnek örvendett, mint ahogy a népi játékok és természetesen a zenés-táncos program is melyet ,Csizmám kopogó, táncom dobogó’ címmel Zsikláné Szarka Judit vezetett.

( Olyannyira emelkedett volt a hangulat, hogy az utcáról a járókelők többen megálltak megnézni a táncos mulatságot. )

– Közben a konyhában a forró sütő környékén is nagy volt a sürgés-forgás mivel a réteseket és kalácsokat ott helyben sütötték mindeközben az udvaron, már három bográcsban készültek a pörköltek.

– A közös, szabadtéri pünkösdi istentiszteletet Homoki Pál esperes-lelkész mutatta be, megköszönve az áldozatos munkáját és összefogását a gyülekezet tagjainak, a presbitereknek, támogatóknak, az óvoda dolgozóinak, és a gyermekek szüleinek.
Ezt követően kezdődött a közös ebéd, melyet a rétesek és kalácsok – mint desszert – koronázták meg a napot.
Foto: Birofoto