Márton napján, az idei esztendőben is megszervezték, a hagyományosnak lámpás felvonulást városunkban, melynek szervezésébe, mi is bekapcsolódtunk.

A héten már készültünk a  Márton napi lámpásokkal, festettünk, ragasztottunk, és a hagyomány történetével is megismertettük a gyermekeket.

 

A sötétedés követően gyülekeztek a résztvevők a városból az óvodánk előtti téren.

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói szüleikkel, és az iskola pedagógusok is csatlakoztak a sétához.

Homoki Pál esperes – lelkész köszöntője, és megemlékezése után, megálldotta az egybegyűlteket, majd  elindultak a szokott útvonalon.

A felvonulás élére állt Temerini Ferenc – polgármester, Szarka Rita – megbízott óvodavezető és Udvarhelyi Attila az iskola igazgatója.

A hosszú, közel ötszáz sétálóból álló kígyózó sor útvonala évek óta a Bocskai utcáról a Bajtárs utcán át halad a Szentháromság utca felé, majd a Kossuth utca sarkán álló evangélikus templomnál válik szét az evangélikus iskola és óvoda felé.
Az óvodásaink az óvónők által készített, és az udvadban elrejtett kis libácskák keresgélésére az ovi udvaron gyűltek össze.

 

A megtalált libuskákat az óvónéniknél kis meglepetés ajándékra válthatták be.
És a finom, forró tea mellé természetesen akadt némi harapnivaló zsíros kenyér, és sütemény is. 

Foto: Birofoto