Hol volt, hol nem volt.
Hetedhét határon innen az Óperencián túl, Soltvadkerten az Evangélikus templom szomszédságában áll az Evangélikus Egyházi óvoda.
Vagy ahogyan mindenki ismeri szerte a faluban az Eviovi.
Történt egy szép napon, hogy a szülői közösség és az ovi dolgozói egy mesés bál megszervezését álmodták meg.
A mese kézenfekvő volt, nem más mint a Magyar Népmesék világa.
Elkezdtek hát ötletelni, tervezni-szervezni.
Szépen lassan összeállt az est, a táncosok szorgalmasan gyakoroltak, az óvónénik szorgos kezei által készültek a díszítések.
A szülők táncát Tóth-Holczimmer Erika óvónő koreografálta és tanította be a lelkes tánckar tagjainak.
És az úr 2024.-ik évének április havában pontosan a huszadik nap estéjén midőn a nap nyugovóra tért a nem oly régen felújított sportcsarnokban a feldíszített terem és a terített asztalok várták az érkező vendégeket.
Az est folyamán a középső és nagy csoportos gyermekek Nokta Gábor vezetésével mutatták meg néptánc tudásukat.
A meglepetés vendég a kiskőrösi Szivárvány Szlovák Táncegyüttes volt, akik magyar és a szlovák nemzetiség népzene- és táncanyagát, viseleteit mutatták be.
A talp alá valót egész éjjel a Horizont Happy Band ft. Kiss Gyöngyi húzta az egybegyűltek számára.

Köszöntő:

‘ Óvodánk történetében az idei már a sokadik bál. Ez az esemény együtt él, együtt fejlődik az intézménnyel, a mögötte álló családokkal, városunkkal, a fenntartó evangélikus gyülekezettel. Mindig más a díszítés, más a szervező csapat, más a téma, mások a táncok. Mások értelem szerint a kicsik és nagyok, felnőtt és gyermek résztvevők, generációk jönnek és jönnek.… Van, ami azonban nem változik, amit őrzünk, amire vigyázunk, ami a kezdetektől fogva megvan, és szeretnénk is megtartani. Nem változik a cél és nem változik a jó hangulat, az önfeledt és igényes szórakozás lehetősége. A cél; gyermekeink fejlődésének, sokoldalú tehetségük kibontakoztatásának, magának az evangélikus óvodának a támogatása. A jó hangulat pedig körülnézve a jelenlévőkön, idén is garantált.

Az idei bál témája; a magyar népmesék világába kalauzol. Látjuk ezt majd a táncokban, megjelenésben, meglepetésben. A népmesék világában mindig van egy mondat, ami újra meg újra felbukkan. Így hangzik: „Jó tett helyébe jót várj!”

Szeretnénk mi is megköszönni mindazt a sok jót, amit kaptunk, ami kellett ahhoz, hogy mi ma este itt együtt lehessünk.

Hálásak vagyunk az  adományokért, amit a soltvadkerti vállalkozóktól kaptunk, de ugyan ilyen hálával tartozunk  a családoktól kapott felajánlásokért, a nem számszerűsíthető munkaórákért, mellyel nagyon sokan szervezték az est sikerességét, a látható és a háttérben sokszor az éjszaka csendjében elkészített dekorációs kellékekért, tombolaszelvények hajtogatásáért, exel táblázatokba sorakoztatott ital rendelés elkészítéséért.

A bál bevételét a gyermekek óvodai kutyaterápiás foglalkozásainak finanszírozására és az udvar szépítésére és füvesítésére szeretnénk fordítani.

Végül köszönjük azt, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat. Mindenkinek kellemes időtöltést kívánunk!
Holnap hajnalban az utolsó bálozó ne felejtse el majd elmondani; „Itt a vége, fuss el véle!” Mindenkinek jó szórakozást ! ‘
– Homoki Rita – intézményvezető köszöntő szavai

És mint minden mulatságnak, ennek az mesének is vége szakadt…
” Itt a vége, fuss el véle…! ”

Foto: Birofoto  –  Unimarket Trade Kft.